2016 – Alytus

2016 spalio 22 dieną visos Lietuvos krikščioniškas jaunimas susirinko Alytuje, nes jau penkioliktus metus iš eilės vykstantis šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis SIELOS savo vėliavas iškelė Dzūkijos sostinėje. Giedriaus Surplio iniciatyva neužgeso – 2002 metais Plungėje suorganizuotas festivalis uždėgė šiuolaikinės krikščioniškos muzikos mylėtojų širdis ir jau penkioliką metų sėkmingai keliauja, kasmet aplankydamas vis kitą Lietuvos miestą.

Daugelis žmonių net neįsivaizduoja kokia įvairi ir spalvinga yra krikščioniška muzika. Ji nėra įstrigusi viduramžiuose – ji yra šiuolaikiška bei patraukli jaunimui. Vienas iš pavyzdžių – tai šių metų svečiai iš Didžiosios Britanijos „Twelve 24”, kurie groja įdomų pop, EDM ir rapo muzikos mišinį.

https://www.youtube.com/watch?v=y7zHHstXffM

Šiais metais festivalis vyko net trijose vietose – Alytaus Kultūros ir Komunikacijos centre, Dramos teatre ir Šv. Angelų Sargų bažnyčioje, o turiningoje programoje buvo galima išgirsti klasikinės muzikos, pop, roko, rapo ir žinoma šlovinimo giesmių. Geriausia grupė išrintas kolektyvas IF, geriausia daina CHEBRA „Yra vienas Dievas“, geriausia XFM daina Poezijos medžiotojai „Ella“.

Penkiolika metų per skirtingus Lietuvos miestus keliaujantis ir šiuolaikinę krikščionišką muziką puoselėjantis festivalis „Sielos“ pritraukia tūkstantines tikinčiųjų bei tikėjimo kelio ieškančių jaunų žmonių minias. Šiuolaikiniais muzikos stiliais (pop, rock, rap, dance, jazz) atskleidžiama krikščioniška žinia, gera nuotaika ir bendrystė tarp visų krikščioniškų konfesijų atstovų – tai festivalio „Sielos“ vizitinė kortelė.

Organizatoriai: VšĮ „Gerosios Naujienos centras“ ir Alytaus jaunimas.
Mecenatas: „Zoombook“
Pagrindinis rėmėjas: Alytaus miesto savivaldybė
Festivalio draugas: “Route 77”
Rėmėjai: