2020 – Rokiškis

Lapkričio 7 d. įvyko ilgai planuotas šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis „SIELOS 2020“. Pirmą kartą per 19 metų festivalis buvo kitoks: nors turėjome visi susitikti didelėje Rokiškio kultūros centro salėje, atlikėjai ir žiūrovai susitiko tik virtualiai. Kelias dienas prieš festivalį vyriausybei paskelbus karantiną atlikėjai operatyviai prisitaikė prie naujo renginio formato ir kas iš savo namų, kas repeticijų studijoje ar bažnyčios salėje nusifilmavo festivaliui skirtą pasirodymą.
Džiaugiamės, jog turėjome galimybę šlovinti kartu ir išgirsti daugiamečių „Sielų“ festivalio dalyvių naujausią kūrybą. Dėkojame Ingridai Ručinskienei, Arnoldui Jalianiauskui, Gabrielei Gvazdikaitei, Arūnui Raudoniui bei Artūrui Chalikovui su grupe „Totora“ už atviras širdis ir pasidalintas giesmes. Festivalyje tik antrą kartą, bet taip pat nuostabiai pasirodė šeimos grupė „Arti“ bei indi žanro atstovė, vokalistė Karolina Mint. Be to, šiais metais turėjome ir festivalio debiutą – vietiniams gerai žinomą, lyrinio balso savininkę, rokiškietę Viliją Radvilę.
Šventinį šeštadienį mus maloniai nustebino žiūrovų palaikymas, šilti komentarai, aktyvus dalinimasis transliacija su kitais Facebook puslapyje. Tarp kitko, virtualų festivalį stebėjo ne tik žiūrovai iš visos Lietuvos, bet ir Airijoje, Danijoje, Anglijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje gyvenantys lietuviai. Skirtingų interneto platformų pagalba buvo pasiekti net 25 tūkstančiai žmonių. Nuostabių lietuviškų giesmių ir atlikėjų liudijimų galite paklausyti ir jūs: https://www.youtube.com/watch?v=0rL5LWKNFNY.
Ypatingai dėkojame techninei komandai už kūrybiškumą, lankstumą ir puikiai atliktą darbą net ir paskutinėmis dienomis pasikeitusiomis sąlygomis. Taip pat esame labai dėkingi Rokiškio miesto savivaldybės ir Rokiškio kultūros centro darbuotojams bei miesto dvasininkams už svetingumą ir šiltą priėmimą. Tikimės, kad į Rokiškį su šlovinimo giesme dar sugrįšime gyvai!

Organizatorius: VšĮ „Gerosios Naujienos centras“
Mecenatas: „Knygos.lt
Pagrindinis rėmėjas: „Rokiškio sūris
Informacinis rėmėjas: Radijo stotis XFM
Draugai: Rokiškio rajono savivaldybė
Rokiškio kultūros centras
Laikraštis „Rokiškio sirena“
Rokiškio miesto tikinčiųjų bendruomenės